Despre noi

O scurtă istorie a companiei

1945 – În or. Chişinău a fost înfiinţată fabrica de cusut Nr.1. Colectivul fabricii consta din 50 de lucrători şi colaboratori. Utilajul fabricii numără doar 15 maşini de cusut. 1954 – au fost date în exploatare cladirile în care fabrica se află și până în ziua de azi.

1966 – Fabrica a obținut titlul de „Întreprindere de cultura înaltă”. S-a început confecţionarea articolelor după o metodă nouă.

1972 – Fabrica a fuzionat cu fabrica «Bolşevik». Numărul colectivului s-a majorat la 3700 de lucrători.

1985 – Colectivul fabricii consta din 4000 de lucrători şi colaboratori. Gama de produse principale a constat în costume pentru bărbați, costum pentru baieți, paltoane pentru bărbați, pantaloni pentru bărbați si băieți, pălării și salopete.

1987 – Intreprinderea şi-a reutilat tehnica şi a început să însuşească tehnologia italiană de confecţionare a costumelor pentru bărbaţi cu trecere la sistemul computerizat de aşezare a şabloanelor.

1993 – Intreprinderea a fost reorganizată în Societatea pe Acţiuni «Ionel» .

2002 – A fost implementat sistemul de management al calitatii ISO-9001:2000.

2012 – Intreprinderea a împlimentat sistemul de servicii de designe automată SAPR. Este o companie cu experienţă mare şi capacitate mare de a produce produse de calitate. Fabrica produce și vinde haine de stil clasic sub trei brand-uri proprii:

“Giovanni Primo” şi IONEL” – pentru bărbați

“Bella Prima” şi “IONEL” – pentru dame. Compania produce haine pentru brand-uri de succes cum ar fi: Gerry Weber, Villa Vasari Gold, Luisa Spagnioli, Ugo`s collection, Tommy Hilfiger, Hackett London, Sand Pink, David Scott, J.W. Sax, Pizza Roma, Patrizia Pepe, Hildebrand, J.W. Tabacchi, El Corte Engles, Oviesse, UPIM, Conbipel, Trussardi, E. Klein, Bickemberg.

De multe ori fabrica este învingătoare al concursului “Marca comercială al anului” care se petrece în Republica Moldova. Este câștigător de premiu “Mercuriul de aur”.